Leigarid korraldavad tantsuõhtuga konverentsi

posted in: Uudised 0

15. juunil kl 10 on kõik huvilised oodatud praktilisele konverentsile “Eesti rahva- ja pärimustantsu stiilid – kontekst ja kompetents” Tallinna Ülikooli Terra maja aulas (Narva mnt 25), et kuulata põnevaid ettekandeid ja osaleda videopõhise tantsuanalüüsi praktikumis. Konverentsile järgneb kl 20 tantsuõhtu Õpetajate majas (Raekoja plats 14).

Konverents on suunatud nii tantsurühmas käivale harrastajale, tantsuklubis tantsijale, tantsuõpetajatele, muusikule, kui ka koreograafia eriala ja pärimusmuusika tudengitele.

Plaanis on kaasahaaravad ettekanded (Heili Einasto, Madli Teller, Juha-Matti Aronen, Kristiina Siig, Jaan Ulst), aga ka Sille Kapperi juhendatud tantsuanalüüsi praktikum (piiratud arv kohti, vajalik eraldi registreerumine) ning selle tulemuste tutvustamine, ja modereeritud vestluspaneelid.

Tantsuõhtule tulevad mängima tantsumuusika traditsioone tundvad pillimehed. Tegu ei ole mitte lihtsalt lõpetusega konverentsipäevale, vaid selle kulminatsiooniga, kus päeval räägitu-kuuldu-nähtu leiab praktilise väljundi tantsupõrandal ja ergutab osalejaid edasi mõtlema.

Muusikutest astuvad üles Krista Sildoja õpilastega, Juhan Uppin, Cätlin Mägi, Leanne Barbo.

Sündmusega tähistatakse ka Leigarite kunstilise juhi ning Eesti tantsu-uurija Sille Kapperi 50 aasta juubelit.

Registreeru konverentsile hiljemalt 10. juunil aadressil http://www.leigarid.ee/konverents-2018/. Samast leiad ka konverentsi ajakava ja muud olulist.

Märgi end osalejaks ka Facebookis ja saa kõige värskemat infot.

Küsimuste korral kirjuta aadressil konverents@leigarid.ee.

Konverentsipäeva toimumist toetab Eesti Kultuurkapital

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga