Marion Selgall:”Peaksime rohkem hoidma oma keskkonda, et meie ümber olev looduse ilu ei kaoks nii pea…”

posted in: Uudised 0

Täna on intervjuude järg jõudnud Marion Selgallini, kes juhendab lavastuse raames laulurühma. Marion on olnud algusest peale kaasatud lavastuse idee arendamisse ja tema panus on olnud määrava tähtsusega sellesse, kuidas lavastuse algsed elu- ja kultuuririkkuse mõtted edasisi kihte juurde sai.

Tutvusta ennast: millega sa tegeled? Kuidas sa oled seotud Leigaritega? Mis on sinu roll selles lavastuses?

Tegelen peamiselt pärimusmuusika laulmise ja lauluõpetamisega. 2018. aastal liitusin Leigarite laulurühmaga, kuna tundsin suurt vajadust hakata taas laulma rahvalaule – olin  olnud sellest maailmast eemal ja tundsin sellest suurt puudust. 2020. aastal asusin õppima pärimusmuusikat Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiasse, jäädes Leigarite tegevustest veidi kõrvale, kuid alates eelmise aasta lõpust olen rõõmuga Leigarites tagasi, et panustada ajutiselt lauluõpetajana ja juhendada laulurühma.

Milline roll on lavastuses laulurühmal kanda?

Laulurühm edastab sõnaliselt-muusikaliselt lavastuse sõnumit, et me oleme kõik erinevad ja neid erinevusi tuleb väärtustada ning kõik koos moodustamegi põneva ja mitmekesise terviku. Teeme seda erinevates emotsioonide spektrites – nii jagades oma aktsepteerivat ja empaatilist elukogemust, tundes rõõmu koosolemisest ja -laulmisest, kui mängeldes koos pillirühma ja tantsijatega.

Mis on seni olnud kõige raskem osa lavastuse protsessis?

Oleks võinud arvata, et kogenud pärimuslauljana oleks mulle kõige lihtsam olnud õpetada just lavastuses esitatavaid regilaule ja seto leelot, kuid just need on osutunud kõige detailirohkemateks – kõige paremas mõttes Pandora laekaks, kust muudkui tuleb ja tuleb üles erinevaid küsimusi, aga see on olnud väga hea õppeprotsess ka mu enda jaoks – kõige parem õppimine on õpetamine!

Mis sa võtad endaga sellest kogemusest kaasa?

Võtan kaasa suurema enesekindluse õpetaja ja juhendajana, sest olen alles viimasel ajal oma elus hakanud keskenduma rohkem ka õpetamistegevusele ja Leigarite juhendamine on olnud mulle väga positiivseks kogemuseks, et saan sel teel jätkata.

Mida tähendab sinu jaoks lavastuse pealkiri “Puud ei ole ühepikkused”?

Lisaks viitamisele, et me kõik oleme erinevad ja rõõmustamisele, et saame olla koos, tähendab see pealkiri minu jaoks ka seda, et me inimolenditena olemegi ise nagu puud – osa  loodusest ja tegelikkuses ülisõltuvad sellest – peaksime rohkem hoidma oma keskkonda, et meie ümber olev looduse ilu ei kaoks nii pea…

Juubelilavastuse kohta loe siit!

Piletid on müügil siin!

Pildi autor on Ekvilibrist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga