Leigarite “Põhjamaised lemmikud” Tallinna Jõuluturul

posted in: Uudised 0

Raekoja platsi jõulukuuse all on Leigarid vahetevahel tantsimas käinud juba 1980ndatest alates. Oli aegu, kui pillimehed mängisid meile toonase Matkamaja aknal, sest õues oleksid näpud külmast päris kangeks jäänud, vana Torop takti löömas, et tempo ja paksult riietatud tantsijad ikka koos püsiksid.

Moodsamatel aegadel ehitati kuuse kõrvale uhke ja kõrge, teinekord koguni soojuskiirguritega varustatud lava. Leigarid paigutasid sinna muidugi muusikud ning vahel ka laulurühma, eelistades tantsida siiski publikule lähemal, lava ees. Sel aastal ei olnud selles osas valikut — kui meid on korraga kohal kuuskümmend kaunilt ja soojalt riietatud põhirühma tantsijat, siis tuleb mõistagi jaguneda nii lava kui lavaesise vahel, muusikat aga mängisid Jaan Sommeri juhitud pillimehed meile seekord plaadilt “Põhjamaised lemmikud”. Hingede aeg ju…

Nagu juuresolevatelt piltidelt näha, sai õhtu soe ja mitte just vaikne. Tähistamist väärib nii noorterühma lavadebüüt kui kogu põhirühma väljatulek uut moodi kavaga.

 

Kirja pani Sille Kapper, piltide eest palju tänu Mai Allikule ja Raul Ollole.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga