Tänavu leigarite perre sündinud neli tüdrukutirtsu said vahvad lapitekid

posted in: Uudised 0

Nagu ikka leigaritel kombeks, said ka tänavu sündinud leigarilapsed teiste leigarite meisterdatud lapitekid, kuhu tublid käsitöölised mitme õhtu jagu häid mõtteid ja lugusid sisse heegeldasid.

Traditsioon sai omal ajal alguse Leigarite lasterühmade õpetajatele lapse sünni puhul selliste tekkide kinkimisest, nüüdseks on see tava laienenud kõigile leigarilastele. Kaasa saavad lüüa kõik soovijad: kes heegeldab lapi, kes kaks, kes mitu, usinamad aitavad lapid tekkideks õmmelda.

Sel aastal said tekitalgud suuremad kui kunagi varem, sest korraga oli vaja neli tekki valmis saada. Leigaritittede lapitekitalgute vedaja Tuuli: “Hoovõtt oli pikk, aga sügisel saime töö käima ja võtsime eesmärgiks aasta viimaseks trenniks tekid valmis saada. Lapiheegeldamine ja -kogumine kestis kaks kuud. Lisaks paljudele lapiheegeldajatele leidus hulk vabatahtlikke, kes lapid tekkideks meisterdasid.” Seekordsesse nobedate näppude ringi kuulusid Sille, Pille, Urve, Kristi, Gerli, Tiina, Sirje, Pille, Ülle, Elo, Kati ja Tuuli.

Talgutel on ikka käinud käsikäes nii ühine töötegemine kui mõnus seltskond. Nii ka seekord. “Meie tekitalgulised veetsid üheskoos neli meeleolukat õhtut. Käed käisid, jutt jooksis, töö läks lennates ja hulk vahvaid lugusid sai ära räägitud-kuulatud,” rääkis Tuuli. “Agarus oli talgulistel ikka nii suur, et kui oma tekinurgast töö otsa sai, kahmati kõrvalistuja käes oleva teki teisest servast ja jätkati sealt.”

Aasta tegijad ehk värsked lapsevanemad said tekid kätte jõulutrennis: Evelin Selvet, kelle tütar Mariel sündis jaanuaris; Mall Järvela, kelle tütar Hele sündis veebruaris; Kristiina Tamberg, kelle tütar Nora sündis märtsis; Monika Välling ja Laur Kõiv, kelle tütar Noliina sündis novembris.

Tekid said imeilusad ja loodetavasti on neist väikestel leigarilastel rõõmu pikaks ajaks. Palju tänu kõigile, kes oma osa andsid!

Fotod: Raul, Tuuli, Gerli, Kristi, Pille

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga