Ma läksin metsa kõndima – Leigarite lasterühmad 35

posted in: Uudised 0

Rahvakunstiansambel Leigarid asutati 1969. aastal eesmärgiga tutvustada vabaõhumuuseumi külastavatele turistidele eesti rahvatantsu ja muusikat. Ansamblist on kujunenud laia liikmeskonnaga selts, kus ehe pärimus püsib elavas kasutuses ja oskusi antakse edasi ühelt põlvkonnalt teisele. Leigarite lasterühm sai alguse 1988. aastal, kui tollased tantsijad otsustasid ka oma lastele vanemate trenni ajal eakohasel viisil mõistlikku tegevust korraldada. Rühm laienes kiiresti, ühest vanuseastmest sai mitu ning ammu on Leigarite lasterühmadega liitumine avatud kõigile huvilistele, seltsis tegutseb kokku viis laste- ja noorterühma, kes kõik juubeli puhul publiku ette astuvad.

Kontsertlavastus “Ma läksin metsa kõndima” toimub 12. augustil kell 15 Eesti Vabaõhumuuseumis. Lavastaja rollis on Mall Paulus, Leigarite tantsuõpetaja, kes alustas oma tantsuteed just Leigarite lasterühmas. Leigarite lasterühma 35. sünnipäeva muusikalise kujunduse loob energiast ja elurõõmust pakatav noor pärimusbänd Tradimus. Noored esitavad peamiselt enda seatud pärimusmuusikat, mis paneb jala tatsuma ja üllatab mitmekülgsusega, sulatades kokku uued eredad ideed ning traditsioonitundlikkuse.

Metsas jalutada on mõnus. Seal kohtame loomi ja linde, kes räägivad oma keelt, seal on erinevaid puid-põõsaid, mis annavad varju, sealt leiab seeni ja marju, mis täidavad kõhtu. Kõik need saladused avanevad su ees vaid siis, kui tead esivanemate tarkust nende kohta. Mets pakub tihti ka ootamatust ning võib olla ka hirmutav, eriti kui sinna ära eksida. Kuidas leida õige tee? Mismoodi olla sõber ennast ümbritsevaga. Kuidas saab nii, et “hundid oleks söönud ja lambad terved”? Nendele küsimustele otsitakse vastuseid lavastuses “Ma läksin metsa kõndima”.

NB! Saabu muuseumisse vähemalt pool tundi varem ja jälgi viitasid etenduspaigani.

Juubelilavastust toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Vabaõhumuuseum ja Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet.

Facebooki üritus: Ma läksin metsa kõndima – Leigarite lasterühmad 35

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga