Toropi-simman tulekul Murastes

posted in: Uudised 0

Toropi-simman on avalik tantsusündmus, mida Leigarid korraldavad igal aastal ansambli esimese kunstilise juhi, pärimus- ja rahvatantsu-uurija ning õpetaja Kristjan Toropi (1934–1994) sünniaastapäeva puhul selleks, et eheda pärimustantsu oskused kestaksid ja edeneksid. Pärimustantsu elujõudu toetavad nii tantsupidude traditsioon, lavaliste autoritantsude loomine kui ka endisaegsete talupojatantsude õppimine. Tänavune noortetantsupeo aasta ja ühtlasi liikumisaasta Toropi-simman tuleb Muraste kooli võimlas, kus kõigepealt annavad avaliku kontserdi intensiivse treeninglaagri lõpetanud Leigarite laste- ja noorterühmad ning pererühm, kes kõik on valmistumas XIII noorte tantsupeoks „Sillad“. Värsket omaloomingut lisab noortest täiskasvanutest koosnev Leigarite Tartu rühm. Seejärel astub lavale Leigarite pillirühm ning tantsupõrandale on oodatud kõik – tantsime pärimustantse üksteise eeskujul ja abil, ilma formaalse õpetamiseta.

Liikumisaasta hoiatus: pärimuslik tantsimine elava muusika saatel on kehasõbralik, emotsionaalne ja igaühele jõukohane liikumisviis, mis võib kergesti meeldima hakata!

Üritust toetab Eesti Kultuurkapital. Uksed on lahkelt avatud kõigile. Palun võta kindlasti kaasa vahetusjalatsid, et Muraste kooli võimla põrand püsiks puhas ja seal oleks mõnus liikuda!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga