Leigarite 54. esinemishooaeg Eesti vabaõhumuuseumis

posted in: Uudised 0

Suvisel ajal sünnib vabaõhumuuseumis korralikke külapidusid: pärimuslikku tantsu, laulu, mänge ja elavat pillimuusikat võtavad eest erinevate ajastute ja paikkondade ehedates rahvarõivastes pidulised. Need on Leigarid, kelle järgi võib muuhulgas ka kella õigeks panna: Leigarite kontsert-etendus Sassi-Jaani talu õuel algab igal laupäeval ja pühapäeval täpselt kell 11.

Suuremat sorti pärimuspidu on aga oodata jaanilaupäeva, 23. juuni õhtul, mille jooksul saab Leigaritega koos aega veeta nii läbi muuseumi liikuvas tulede süütamise rongkäigus kui ka külaväljakul eheda külajaanitule melus, et vastu ööd olla tunnistajaks Koidu ja Hämariku muinasjutulisele kohtumisele mereäärse kiigeplatsi tantsulaval.

Leigarid on vabaõhumuuseumis esinenud alates 1969. aastast. Esialgu välisturistidele rahvuslikuks meelelahutuseks mõeldud programmist kasvas aja jooksul välja traditsioon, millega on nüüdseks seotud juba õige mitu põlvkonda. Pealtvaatajate rõõmustamise kõrval ongi just järeltulijate õpetamine saanud oluliseks ning loomulikuks osaks Leigarite tegevusest. Lisaks esinemisele võtavad Leigarid tihti ette ka selliseid mänge või tantse, millega saavad väikese juhendamise toel kohapeal liituda ka külastajad.

Leigarite 54. hooaeg vabaõhumuuseumis algab 28. mail ja kestab 4. septembrini 2022.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga