Toropi-simman 2020

posted in: Uudised 0

Toropi-simman ei ole lihtsalt simman. Siin saab pärimuslikku tantsu ja pärimuspõhist autoriloomingut vaadata ja saab ka ise tantsida. Näitame Leigarite harjutusrühmades talve jooksul sündinud töid ja ideid: nii uut kui veidi vanemat koreograafiat ning värskelt uuritud, taasavastatud ja õpitud ehedat pärimustantsu eri paikkondadest. Peale tantsijate astuvad oma hääle ja liikumisega üles ka Leigarite laulurühmad. Tantsuks mängivad Leigarite pillimehed üheskoos ja ükshaaval.

Toropi-simmaneid on peetud alates 1995. aastast, märtsikuus, et tähistada Leigarite esimese kunstilise juhi, rahvatantsu uurija ning populariseerija Kristjan Toropi (1934-1994) sünniaastapäeva ja kanda hoolt eheda tantsupärimuse kestva elujõu eest.

Sel aastal tuleb simman 7. märtsil kell 11 Kaja kultuurikeskuses. Korraldaja on MTÜ Rahvakunstiselts Leigarid, üritust toetab Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital. Sissepääs on tasuta.

Liitu ka sündmusega Facebookis: https://www.facebook.com/events/921907088207189/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga