Reede, 9. august: palju vaba aega, poodlemist ning tantsimist

posted in: Taiwan 2019 reisikiri 0

Äratus oli kell kaheksa, et jõuaksime poole tunni pärast sööma. Tunniga söödud ja siis tuli vaba aeg. Taifuuni tõttu on festivali tänased esinemised tühistatud ning terve päev koosneski vabast ajast. Peale hommikusööki hajusid leigarid mööda maja laiali – kes magama, kes kaarte mängima, kes muid tegevusi tegema. Kaardimäng katkes üllatusega – pärast lõunasööki tekkis võimalus minna bussiga ostukeskusesse aega veetma, taifuuni suund muutus.

Ostukeskusesse sõitsime umbes pool tundi. Kohapeal saime veeta umbes kaks tundi ning 17.25 pidid kõik bussipeatusesse kogunema. Ostukeskuses jagunesime taas gruppidesse – kes läks poodlema, kes sööma ja kes lihtsalt jahedat õhku nautima. Ostukeskus koosnes üheteistkümnest korrusest. Esimesed kolm korrust olid poodlemiseks, neljas ja viies söömiseks ning ülejäänud sealse hotelliga seotud. Pärast kahte tundi suundusime täidetud ostukottidega tagasi oma elupaiga poole.

Ühikasse jõudsime tagasi täpselt õhtusöögiks. Õhtusöök ning samal ajal sööklas toimuvad tegevused kestsid kõik kokku taas kaks tundi. Täna pakkusid oma rahvustoite ja korraldasid tantse flaamid. Mängis nende valitud muusika, tantsiti publikuga.

Ühine pidu peetud, liikusid kõik oma tubadesse. Kell kaheksa oli leigaritel koosolek, saime teada homse päevakava – hommikul proov ja veepargi külastus, pealelõunal kaks esinemist. Tõotab tulla põnev päev. Peale koosolekut läks osa inimesi oma tubadesse, kuid enamus otsustas siiski isekeskis tantsida. Õhtune simman kestis pea tunnikese.

Päevatöö pani kirja tuba nr 351 – Karl Mattias, Henry ja Märten

Rindeteated:

  • Lindat ei ole ikka veel…. Nüüd, kui kell on juba pool üks, peaks ta siiski olema Taipeisse suunduval lennul. Oodatav saabumisaeg meie juurde on kell kolm öösel. Oleme taas lootusrikkad. Aga Linda telefon on praegu veel välja lülitatud …
  • Võitleme kõrvavalu, peapöörituse ja palavusega. Pisut plaastreid oleme ka ära kulutanud.
  • Nägime päikest! Pilve tagant! Temperatuurid tõusevad.
  • Homme hakkame tegema seda, mida me siia tegema tulime – esinema! Oleme põnevil ja ärevil, eriti esinemiste juht Helen. Esinemiskavad on tehtud, siis korra ümber tehtud ja siis veel korra kohendatud.
  • Täna märkasime, et mõned lapsed söövad siiski ka kohalikku toitu .
  • Pesime esimese laari pesu! Kõik reisipäevadel kasutuses olnud punased leigarisärgid said kenasti puhtaks küüritud.

Tänane erilisim elamus oli muidugi kaubanduskeskus – maapealsetel korrustel glamuursed, kuid inimtühjad butiigid ja uhked välismaised kaubamärgid, keldrikorrusel hiiglaslik hüpermarket meeletu rahvahulga ja maast laeni odavkaubariiulitega. Sellega ei harju küll kuidagi, et majast välja minnes lööb vastu mitte värskendav tuuleõhk vaid lämbe palavus. Maa täna ei värisenud ja taifuun on ka kuidagi märkamatult minema hiilinud. Praegu on kesköö, mägedes lööb välku, lapsed magavad, viimased read saavad siia kirja pandud. Homme uus päev ja uued elamused!

Tuulberg

Pildid: Velli ja Tuuli

Kõiki Taiwani reisi muljeid saad lugeda siit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga