Üksi, kaksi, paljukesti*

posted in: Uudised 0

Leigarite lasterühmade 30. sünnipäeva kontsert tõi 17. märtsil Salme kultuurikeskuse lavale palju numbreid. Seda nii tantsudes, lauludes kui ka nende omavahel sidumiseks. Numbreid keerutati täringutel ja märgiti üles tahvlile. Numbritest enam oli laval siiski rõõmsaid lapsi.

Kes jaksas, sai „Numbrikontserdil“ oma matemaatikaoskused tõsiselt proovile panna ja kõlanud-nähtud arve kokku rehkendada. Kõik oli omavahel seotud ja miski polnud juhuslik.

Siiski olulisem oli endasse ahmida vanu ja uusi tantse, laule ja muusikat. Leigaritele omaselt said lavale toodud nii väga vanad lood kui ka päris uus looming. Vanuserühmadest olid esindatud nii väikelapsed, lasteaialapsed, 1.-2. klass, 5.-7. klass, C-rühm ja neiud kui ka täiskasvanud tantsijad, samuti pilli- ja laulurühm.

Kui paljastada veidi lavataguseid numbreid, millest pealtvaatajad osa ei saanud, siis laval oli kokku 138 leigarit, kellest paljudele kujunes see kontserdipäev peaaegu 12 tunni pikkuseks. Arvestades seda, et tantsuproovid algasid juba hommikul. Ja kõige lõpus ootas sünnipäevatort. Maiustamiseks lauale kantud tordi peal olnud täringupildid andsid muidugi samuti kokku 30!

Kui palju vahvaid kohtumisi ja muljeid selle õhtu jooksul keegi endasse kogus, on selgelt isiklik. Igal juhul neid jagus, sest kohale olid tulnud mitmed kunagised Leigarite lasterühmade õpetajad. Nii mõnigi praegune täiskasvanud tantsija on kunagi lasterühmas alustanud. Ka kontserdi lavastaja Mall Paulus ja tema lapsed on mitmenda põlve leigarid.

Numbritest veel nii palju, et selle kontserdi noorim esineja polnud veel saanud 1,5-aastaseks ning vanim oli… täpselt nii vana, kui vanana keegi ennast tundis.

____

 

* Pealkiri on laenatud ühelt kontserdil esitatud Mall Pauluse tantsult.

Kirjutanud Kristiina Tamberg, pildistanud Taavi Möller

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga