Esinemishooaeg jälle kokku võetud

posted in: Uncategorised, Uudised 0

Leigaritel ei möödu küll ükski kuu esinemisteta, ent kord aastas tuleb hooajale joon alla tõmmata. Suvised nädalavahetused vabaõhumuuseumis lõpevad septembris ning eelmine esinemishooaeg kestis arvestuslikult 1. oktoobrist 2016 kuni 30. septembrini 2017.

Selle aasta jooksul oli Leigaritel kokku 211 esinemist, milles tegi kaasa 283 inimest, sealhulgas 58 külalisesinejat. Enamik esinemisi oli mõistagi vabaõhumuuseumis või mõnes muus kohas ikka sellesama muuseumikavaga. Aga aastasse mahtus palju muudki, näiteks noorte tantsupidu, Tallinna tantsupidu ja võimlemispidu, uute tantsude konkurss, Maido Saare juubel, külaskäigud Piibari 45. ja Juhukse 10. sünnipäevale, Jaan Ulsti lavastus „Minu sambad“ Heimtali metsas ning suvine läti ja flaami sõprade külaskäik, mis andis välja peaaegu pisikese festivali mõõdu. Kaugemad sõidud viisid Leigarite esindused Lätti Lūznava mõisa kadrillipeole, Baškortostani rahvusvahelisele folkloorifestivalile „Berdemlyk“, Sotši festivalile „Soome-ugri transiit“ ja Stuttgarti 25. Euroopa rahvamuusikakontserdile.

Oktoobris peetud hooaja lõpupeol võtsime terve selle aasta pidulikult kokku ja kõige usinamad esinejad said aukirjad, mida meil on tavaks nimetada pastlatunnistuseks. Aktiivse külaliskollektiivi tänupastel läks Leesikatele, kes on suvel ikka muuseumis meie kõrval. Aktiivseim külalistantsija oli leesikas Raimond Õunap. Lihtliikmetest esines enim kordi Helena Sorgus, lasteaialastest Paul Hendrik Pontus, noorema koolirühma lastest Paula Tamsalu, keskmisest koolirühmast Maren Elis Putnik ja Taavi Truumure, eeslauljatest Urve Kolde ja pillimeestest Merike Marli. Aktiivseim tagasitulija pärast äraolekut oli Helena Mõistlik, aktiivseimad debütandid Markus Rosin, Doreen Mägi, Marit-Brit Tamme ja Margus Tali. Tunnustuse pälvisid ka kolm debüteerinud pillimeest – Aita Teigar, Gajane Nelk ja Tuuli Keerberg –,  kellest kaks on rohkem tuntud hoopis tantsijatena. Tuuli on ka hooajal enim esinenud põhirühma tüdruk ja üldse enim esinenud tantsija (77 korda), põhirühma poistest oli aktiivseim Alar Leming 73 esinemisega. Niinimetatud Lemingu pastla ehk alati abivalmis leigarile antava rändauhinna sai Alarilt seekord Ivar Truumure.

 

Numbrid ja nimed luges kokku ning pani kirja Tiina Leemets, toimunu püüdis piltidele Raul Ollo.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga