Harjutushooaeg algab

posted in: Uudised 0

Leigarite igasuvised esinemised vabaõhumuuseumis jõuavad vaevalt lõppeda, kui kõige agaramad meist juba tagasi harjutussaali kiirustavad.

4. septembril teevad otsa lahti kõige pisemad koolilapsed. 1.-2. klassi rühm sukeldub trennimaailma tantsuõpetaja Mall Pauluse eestvedamisel, laulud ja mängud toob tundidesse kaasa juba lasteaiast tuttav õpetaja Sirje Jõeleht. Segarühmas on kõige parem tantsida siis, kui poisse ja tüdrukuid on umbes ühepalju, sellepärast on rühma eriti oodatud uued poisid.

Samal päeval alustavad treenimist (ja järgmisel päeval valutavad lihaseid) C- ja A-rühm, peamiseks juhendajaks ikka Mall. C ehk noorterühm tähendab kooliõpilasi alates 8. klassist. Nii tehniliselt kui ka kunstiliselt kõrgel tasemel A-rühmaks tahab üks noorem segarühm alles saada ja on valmis selleks kõvasti vaeva nägema. Mõlema rühma uksed on valla uutele tulijatele, kes meiega koos pingutada tahavad. Naistel ja tüdrukutel oleks kõige kindlam vastassoost paarilisega tulla. Mehed-poisid omakorda võivad esialgu julgustuseks sõbra kaasa kutsuda.

Ka naisrühmal on 4. septembril esimene trenn, sest valmistumine novembris toimuvaks võistutantsimiseks pole naljaasi. Kui kohe härjal sarvist haarata ja kui ehk ka varasem tantsukogemus toeks on, siis võib ka uus liituja juba paari kuu pärast festivalil esinemisele mõelda. Õpetavad Madli Teller ja Sille Kapper.

5. septembril kogunevad oma esimesse tundi lasteaiarühm, väikelaste rühm, 5.–7. klassi rühm ja neiduderühm. Rühmade nimed räägivad enda eest. Väikelaste rühma kohta tuleb lisada, et siia kuuluvad ainult Leigarite seltsi liikmete lapsed ja tulla võivad nad koos vanemaga kasvõi alates sünnist ning käia nii kaua, kuni lasteaiarühmas juba ilma ema-isata hakkama saavad. Väikelapsi ja lasteaialapsi õpetavad Illika Lõhmus ja Sirje Jõeleht. 5.–7. klassi juhendab Solvi Kruus ja ka selle rühmaga ootame liituma ennekõike uusi poisse. Neiduderühma õpetaja Helen Lagle käe alla on oodatud ligikaudu gümnaasiumiealised tütarlapsed.

Hooaja tähtis eesmärk on panna kevadeks kokku üks vahva “Numbrikontsert”, millega tähistame 30 aasta möödumist esimese Leigarite lasterühma avamisest. Selleks tuleb kindlasti maha pidada ka mõni tore ettevalmistuslaager. Hooaja jooksul on ette näha ka reisimist ja palju muid põnevaid tegemisi ning uute oskuste õppimist. Kas sa näiteks säärepaela punuda juba oskad? Ei peagi oskama, me õpetame! (Kas on vaja lisada, et parimateks punujateks osutuvad tihtipeale poisid?)

Leigariks saadakse leigarite seltsis olles. Mida varem alustad, seda kaugemale jõuad. Leigarite laste, noorte ja nooremate täiskasvanute rühmadega liitumiseks saad avalduse teha siin, enne vaata trenniaegu ja teisi tähtsaid detaile siit. Jälgi ka meie hooaja alguse Facebooki sündmust.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga