Foto: merle Laurits, 11. dets. 2016, Kiili rahvamaja

Tantsisime talvesse

posted in: Uudised 0

Leigarite neiduderühma ja C-segarühma selle hooaja suur eesmärk on pääseda noorte tantsupeole. Kolm ja pool kuud trenni seljataga, võtsime südame rindu ning vastutusrikka esinemiskutse vastu! Nimelt oli esmakordselt vaja pärimustantsude kõrval publiku ette tuua ka killukesi tulevase tantsupeo repertuaarist. Seda Kiili valla rahvatantsijate traditsioonilisel advendikontserdil “Tantsuga talvesse”.

Sõbralikus Kiili rahvamajas kohtasime ainult sooja vastuvõttu. Kohalik segarühm Kiili Keerulised, keda muide juhendab leigar Triin Aas ja kelle tantsijateväelegi on Leigarid tõhusaks kasvulavaks olnud, ootas meid juba uksel, juhatas lahkelt edasi ja ei pidanud paljuks ka koju triikraua järgi tõtata, kui selgus, et mõne noore tantsija varrukad on jope all ikka häbematult kortsu läinud. Pärastises ühises vargatantsus muidugi mängiti mõni ninanips tasa ka. Naisrühm Kiilitar soojendas meie neidusid oma isiklike kirevate käpikutega ja meie omalt poolt siis kogu tantsijate ja pealtvaatajate seltskonda nii talviste kui suvisemate tantsudega.

Merle Lauritsa tehtud pildile jäi hetk Helena-Mariana Reimanni uhiuuest, spetsiaalselt XII noorte tantsupeo “Mina jään” kulminatsiooniks loodud C-rühma tantsust “Tulitilgad”.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga