Pühadeks tantsukingad nurka!

posted in: Uudised 0

Sel esmaspäeval kogunesime põhirühma kõigi koosseisude ühisesse jõulutundi. Rahvast oli murdu! Ikkagi tervelt kuus rühmatäit tantsijaid. Natuke lapsi ja laulurühm lisaks. Pillimehed mahtusid hädavaevu saali sisse. Kõiki kogu aeg korraga tantsupõrandale mahutada oli keeruline, sestap tantsiti vahepeal rühmade kaupa üksteisele ette seda, mida sügisel oma trennides õpitud. Vaatajad elasid rõõmuga kaasa! Ühistantse jagus muidugi ka piisavalt. Laulurühm üllatas meid hõimurahvaste (vadja ja ingeri) lauludega ning vedas laulumänge, et pillimehed tantsuks mängimisest puhata saaksid.

Jõulumeeleolu jagus — piparkookide ja mandariinide kuhjad olid vaheldumisi külmade ja kuumade jookide anumatega kenasti laudadele sätitud. Kõik ikka kokkutulnutele kosutuseks.

Pidulikuma hetkena on kohane ära mainida traditsiooniline värskete leigaritittede tervitamine: leigarite poolt kingituseks tehtud lapitekid said kätte Aire-Kaspari tütar Katariina, Merje-Maidu tütar Mirtel ja Malle tütar Säde.

Nüüd peame väikese pausi! Toomapäevast kolmekuningapäevani leigar trenni ei tee. Kohe üldse mitte. Selle tohutu hulga aega, mis trenniskäimisest vabaks jääb, kasutab igaüks mõnusasti ära nagu ise soovib. Ja tuleb siis puhanult ja pühadest küllastunult jälle uuel aastal trennisaali tagasi. Vastu uutele väljakutsetele.

Häid pühi, sõbrad!

 

Pildistas Tarmo Rasmann

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga