Palun, siin ta on – Leigarite verivärske CD „Põhjamaised lemmikud“!

posted in: Uudised 0

Plaadil on 17 lugu Kristjan Toropi süitide ja teiste tantsude saatemuusikat Jaan Sommeri seades. Mängivad ja laulavad Leigarid. Valikus on muusikat nii eesti autoritantsudele (K. Toropi “Ruhnu süit” ja “Ingliska” naisrühmale, H. Tohvelmanni ja K. Toropi “Süit saarte tantsudest”) kui eesti rahvatantsijate seas populaarsete kohalike ja ka päris välismaiste tantsude saateks (saksa-taani päritolu “Sonderburgi topeltkadrill”, karjalasoome “Kaheksa”, rootsi “Neljapolska” jt).

Jaan Sommer (s 1944) on Leigarite asutajaliige ja esimene pillirühma juht, kellel on tähtis roll ansambli esimese kunstilise juhi, tantsuõpetaja ja -uurija Kristjan Toropi (1934–1994) tööde muusikalise toetajana. Jaani pillimängu nagu ka suhtumist musitseerimisse üldse iseloomustab isikupärane stiil, milles unikaalsel moel põimuvad talle omane emotsionaalsus, artistlikkus ja laitmatu tehnika.

Leigarite viiuldaja Elina Aasa kirjeldab Jaan Sommeri pillimängu ülivõrretes: “Hea on vaadata, kuidas inimene valdab oma pilli 200%. Ta nagu mängiks akordioni klahvidel ainult sõrmeotstega, kaugelt vaadates oleks käsi justkui paigal, samal ajal võib igasugu trillereid kõlada. Jaanil on ka meeletu rütmitunne. Tema mängustiilist kumab läbi, et taust on tunduvalt mitmekesisem …”

Kõigil soovijatel on võimalus „Põhjamaised lemmikud“ endale hankida selle tellimisvormi kaudu. Plaadi hind on 12€.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga