Homme, 5. märtsil kell 16 Kose kultuurikeskuses “Kujutletud maastikud”

posted in: Uudised 0

Laupäeval, 5. märtsil kell 16, etendub Harjumaal Kose kultuurikeskuses Leigarite esimese kunstilise juhi Kristjan Toropi sünniaastapäevaks Jaan Ulsti loodud tantsulavastus “Kujutletud maastikud”, mis pakub publikule võimaluse koos esinejatega ka ise tantsumaastikul liikuda.

Lavastaja Jaan Ulst märkis, et etendus on mõeldud tantsuhuvilisele publikule, kes on avatud, julge ja valmis kaasa hingama. “Anname võimaluse proovida ja kogeda neid vorme, mida kasutades hakkab tantsija laval hiljem oma lugu jutustama,” ütles Ulst.

“Kujutletud maastikud” räägib loo inimestest, kes eri aegadel on erinevatesse tantsuvormidesse punutud. Fookuses on tantsuvormimängud ja nendes iseendaks jäämine.

“Repertuaar pärineb ajast, mil suletud riigipiirid suunasid tantsijaid otsima lubatud vorme, et tantsida enda pärimustantse kui ka naaberrahvaste tantse, et tunda end maailmaga ühendatuna. Tahan öelda, et kellegi moodi või kellegi meele järele olles saab siiski ka iseendaks ja oma rahva pärimusele truuks jääda,” lausus Ulst.

Lavastuses “Kujutletud maastikud” kohtuvad Eestis ja Põhjamaades erinevaid teid pidi arenenud harrastusrahvatantsu traditsioonid ja esteetikad, nagu need omal ajal unikaalsel ja isikupärasel viisil põimusid vanade mõtte- ja töökaaslaste Kristjan Toropi ja Jaan Sommeri loomingus.

Etenduse helikujundaja on Ekke Västrik, kes ühendab lavastuses Leigarite esimese pillirühma juhendaja Jaan Sommeri muusikaseaded uuemate nii enda pärimusmuusika tõlgenduste kui ka muusiku Jaan Tätte juuniori ehk Meisterjaani parmupilli soolodega.

Kaasa teevad kõik Leigarite tantsurühmad, laulurühm ja pillmehed.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga