14. märts on Leigarite sünnipäev

posted in: Uudised 0

Täna aastal 1969 asutati toonase Tallinna Puhkeparkide Direktsiooni kollektiivina ansambel, kes pidi hakkama vabaõhumuuseumis turistidele eesti rahvatantsu ja -muusikat tutvustama.

Leigarite esimene kunstiline juht oli Kristjan Torop, pillirühma esimene juht oli Jaan Sommer ja lauljaid hakkas juhendama Ahto Nurk.

2014. aasta sügisest on ansambli kunstiline juht Sille Kapper, tantsuõpetajatena praegu tema kõrval Mall Paulus ning Jaan Ulst. Laulurühma juhatab Leanne Barbo, lasterühmi Solvi Kruus, Sirje Jõeleht ja Illika Lõhmus ning Ürgleigareid Georg ja Ede-Mall Jüriado.

Meenutamaks ajaloosündmusi, kutsuvad Leigarid osa võtma viktoriinist. Kuni selle nädala reedeni ilmub Leigarite kodulehele iga päev uus küsimus, millele leiab vastuse siitsamast veebist. Kõigi õigesti vastanute vahel loosime auhinnaks Leigarite pillimeeste verivärske CD “Põhjamaised lemmikud”. NB! Plaat on kohe-kohe valmimas, niisiis on viktoriinivõitja päris kindlasti üks esimesi uue plaadi omanikke. Viktoriiniküsimusi on kokku viis – iga päev esitame uue küsimuse. Mida rohkem küsimusi õigesti vastad, seda suurem on võiduvõimalus.

Fotol Leigarid 1985. aastal Moskvas noorsoofestivalil, kus muuhulgas esineti ka rahvamajandussaavutuste näitusel (VDNH), pilt tehtud tuumaenergia paviljoni ees. Foto erakogust. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga