Leigarid Jaan Ulsti uuslavastuses “Kujutletud maastikud”

posted in: Uudised 0

5. märts 2016
Kose kultuurikeskuses

Tavatute vastandustega osalusteatri-lavastus kutsub rändama kehaliste kogemuste maastikel, kus metsade, järvede ja jõgede asemele astuvad tantsuliigutused, sammud ja muusika. Külaline saab õhtu esimeses pooles ise kogeda ja katsetada tantsimisvõimalusi, mida ta lavastuse teises pooles nägema hakkab, et neid seal ehk enda jaoks ka uuel moel ära tunda.

Lavastuses kohtuvad Eestis ja Põhjamaades erinevaid teid pidi arenenud harrastusrahvatantsu traditsioonid ja esteetikad, nagu need omal ajal unikaalsel ja isikupärasel viisil põimusid vanade mõtte- ja töökaaslaste Kristjan Toropi ja Jaan Sommeri loomingus. Kellegi moodi või isegi meele järele olles saab ikka iseendaks ja oma rahva pärimusele truuks jääda, erinevatelt eeskujudelt õpitu omal eripärasel moel kasutusele võtta.

Lavastuses teevad kaasa kõik Leigarite tantsurühmad, laulurühm ja pillimehed.
Lavastaja Jaan Ulst
Tantsudramaturg Sille Kapper
Assistent Mall Paulus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga