Piirideta tantsud Peterburis

posted in: Uudised 0

Üldiselt on nii, et suvel leigar rohkem esineb ja talvel harjutab. Aga ega õige leigar harjutushooajalgi trennisaalis püsi, ikka kipub esinema ka. Ja kui suurema rahvahulga ette kutsutakse, siis ei lase ta ennast kaua paluda.

Nii asutaski möödunud kolmapäeva varahommikul grupp leigareid end taas minekule. Peterburis ootas meid sealsete eestlaste rahvatantsurühm Neevo, et üheskoos astuda üles Peterburis elavate erinevate rahvuste kultuurikollektiivide kontserdil Oktjabrski kontserdimajas. Kontsert kandis pealkirja „Oleme koos“ ja sellega tähistati Peterburi rahvuste maja tegutsemise 10.aastapäeva.

Ühiseid ettevõtmisi Neevo tantsijatega on nüüd olnud juba mõne aasta jooksul, nii siin kui sealpool piiri. Leigaritele oli see juba teine kord sellel traditsioonilisel kontserdil esineda – ka eelmisel sügisel kutsus Neevo meid endaga koos tantsima. Meie ühine esinemisnumber „Piirideta tantsud“ sai sel korral kokku harjutatud juba paar nädalat varem Tallinnas, kui Neevo tantsijad just selle tarbeks meie juurde sõitsid. Nüüd jäi kohapeal enne kontserti tantsudele vaid viimane lihv anda. Piirideta tantsisime sedakorda üksteise järel Kadrelit, Pärliinet ja Mustjala madalat, esinemise lõpetas tempokas pulgatantsuvõistlus, millele saalitäis rahvast innukalt kaasa elas.

Esmakordselt olid leigaritena reisil kaasas meie laulurühma juht Leanne Barbo, kes kandlel ja torupillil saatis meie esinemist, ning Jaan Ulst, kelle kanda oli lavastaja ja esinemise juhi roll.

Rõõmu oli nii esinemisest kui kogu reisist. Peterburi Eesti Selts korraldas meile õhtuse laevasõidu Neeval – Peterburi on tuledesäras tõesti imeilus. Samuti jäi pisut aega omal käel linna vaatamisväärsustega tutvumiseks.

Selleks korraks käidud ja tantsitud. Reisikohver on leigaril ikka käeulatuses – uute kutsete ootel!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga