Leigar siin ja leigar seal…

posted in: Uudised 0

Möödunud hooajal oli leigaritel kokku 175 esinemist, mis keskmiselt teeb aasta jooksul üle päeva ühe esinemise. Kõik see osutus võimalikuks tänu neile 234 tublile leigarile ja leigari sõbrale, kes tantsu- ja lauluplatsidel jalga keerutasid ja viisi veeretasid.

Kõige rohkem kulutas tänavu tantsukingi Heikki Puhk, kes rahva rõõmuks jõudis erinevais paigus üle maailma esinema koguni 109-l korral.
Ise arvab Heikki, et seda polegi nii palju – aasta varem jõudis ta kaasa teha 139-l esinemisel.
Küsimusele, kuidas nii suur arv esinemisi kokku tuleb, vastab Heikki, et see on väga lihtne, tuleb lihtsalt tantsima minna.
“See on hea vaheldus tööle, toob tavaelu rutiinist välja,” ütleb Heikki, “mõni teeb suitsupausi, mina lähen ja tantsin.”
Ja nii käibki Heikki tihtilugu ka keset tööpäeva toimuvatel esinemistel kaasa tegemas.
“Leigarid on minu sõbrad, kellega on alati hea kokku saada,” avaldab Heikki veel ühe põhjuse, mis teda ikka ja jälle trenni ja esinemistele toob.

Aktiivseim põhirühma tüdruk oli 71 esinemisega Tuuli Keerberg. Esimese aasta tantsijatest tegi kõige enam esinemisi kaasa Maimu Riimets, kes käis aasta jooksul esinemas 43 korda.

Maimu räägib, et on juba aastaid plaaninud ja mõelnud, et tahab rahvatantsu teha, kuid esimeste reaalsete tantsusammudeni jõudis selle aasta jaanuaris.
“Kohe esimesest trennist alates tundsin, et need on minu inimesed,” meenutab Maimu.
Maimu sõnade kohaselt puudub tal igasugune tantsu taust ning ebakindlus oli algul üsna suur.
“Seega tundsin, et pean lihtsalt harjutama ja kuna mulle väga meeldib tantsimine, siis oli esinemistest osavõtt väga lihtne. Ma ei olegi aru saanud, et ma kuidagi palju oleksin kohal käinud,” ütleb Maimu.
Hetkel on Maimu aasta lõpuni Eestist eemal ja liitub tantsijatega uuesti jaanuarist.
“Kohe kurb tunne on olla ilma trennide ja selle seltskonnata. Ei jõua kuidagi jaanuari ära oodata.”

Erilisematest esinemistest nimetab Maimu jaanilaupäeva Rocca Al Mare vabaõhumuuseumis ja üht esinemist kruiisilaeval.

Lisaks esinemiste kokkuvõtetele ja tublimate tunnustamisele, jagavad leigarid seltsi sees ka märke. Märgid on erinevat värvi ja annavad infot liikme staaži kohta.
Tänavu pälvis helerohelist värvi 45 aasta staažimärgi Raimo Jäär, kes on leigar alates 1970. aastast, hõbedast värvi 40 aasta staažimärgi sai Marianna-Heleene Saar, lillat värvi 35 aasta märgid pandi rinda Heinar Kukele ja Marika Ojale. Lisaks anti välja viis punast 30 aasta märki, üks helesinine 25 aasta märk, kaks valget 15 aasta märki, kaks musta 10 aasta märki ja kaheksa sinist 5 aasta märki.

Kui sina ei ole veel Leigarite esinemisi näinud, siis jälgi uudiseid meie kodulehelt ja Facebookist ning ole järgmisel korral kindlasti kohal.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga