Leigariks saab ka mängides ja mürades

posted in: Uudised 0

Lisaks täiskasvanute ja lasteaiarühmadele, avasid Leigarid sel sügisel ka kaks eraldi noorterühma, kuhu oodatakse kõiki tantsuhimulisi kooliõpilasi, kes tahavad saada sõbraks rahvatantsuga.

Tantsupoiss Andrusele meeldib väga trennis käia, sest tants teeb osavaks ja teistega koos on tore. “Meil on hästi lahe õpetaja ja äge seltskond, pealegi pole rahvatants üldse raske,” räägib Andrus, “ainult poisse võiks rohkem olla, siis saaks ehk vahel ka mõne tantsu ainult poistega koos tantsida.”

Koolirühma õpetaja Solvi Kruus ütleb, et koordinatsiooni ja osavust on vaja nii lastel kui suurtel inimestel. “Rahvatants on selleks ideaalne vaimu ja keha hõlmav tegevus,” usub Solvi. Talle meeldivad rahvarõivis inimesed, rahvalaulud ja pärimuslikud rituaalid. “Seda kõike tahaksin lastele edasi anda, põimides omalt poolt sisse palju kehaliselt arendavaid tegevusi. Tulemus on alati tantsuline,” lubab Solvi.

Noorem koolirühm koosneb 1.-3. klassi lastest, kes armastavad tantsimist, võimlemist, mängimist, laulmist ja rahvarõivaid. Nemad käivad trennis teisipäeviti ja neljapäeviti kell 16-17.

Keskmine koolirühm on 4.-6. klassi lastele, kes tahavad leida toredaid sõpru, kellega koos trenni teha, uusi tantse õppida ja mõnusalt aega veeta. Nemad käivad trennis teisipäeviti ja neljapäeviti kell 17-18.30.

Koolirühmade trennid toimuvad Tallinna Saksa Gümnaasiumi aulas (Sütiste tee 20) ja nende juhendajaks on Solvi Kruus.

Täpsema info ja liitumisankeedi leiad siit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga