Roosta laager 10!

posted in: Uudised 0

Paljude leigarite jaoks on Roosta laager lahutamatu osa aastaringist. See pole siiski alati nii olnud ja varsti poolsajandi künnisele jõudva Leigarite ansambli jaoks oli tegemist alles kümnenda korraga põhirühma talvist tantsulaagrit just nimelt Roosta puhkekülas pidada (mujal on neid enne olnud veel kaheksa). Jaanuari lõpul aset leidnud juubelihõnguline laager pakkus korraga nii harjumuspärast ja kodust kui ka palju värsket ning uuenduslikku.

Tantsulaagri nimigi juba viitab peamisele rõhuasetusele – tantsimisele. Nii võtsid seegi kord lõviosa tunniplaanist enda alla tantsutunnid, kus lihviti suvist muuseumirepertuaari ja õpiti ka autoritantse, mis lähitulevikus esitamisele tulevad. Samas ei piirdunud tantsutunnid sel korral vaid rahvatantsuliste liikumistega. Tunniplaanist võis leida mitmesuguseid arendavaid treeningtunde ja avastusrännakuid liikumiskvaliteetide maailmas.

Omaette huvitavat sissevaadet tantsumaailma pakkusid ka videoanalüüsi valiktunnid. Ühes neist oli analüüsimisel arhiivivideo ühest leigaritele väga hingelähedasest pärimustantsust, kust leiti mõndagi üllatavat. Teises õpikohas said tantsijad videosalvestuse kaudu süveneda enda soorituse pisidetailidesse.

Valiktunnid olid samuti üheks juubelilaagri uuenduseks. Kolme tunni ajaks said laagrilised ise otsustada, millist tegevust nad eelistaksid. Valikuid oli tõesti palju, alustades balletist ja juba mainitud videoanalüüsist ning lõpetades hommikuse jooga või jooksutrenniga värskes õhus. Midagi põnevat leidis valikutest iga leigar.

Oma kindla koha on juba mitmete aastate jooksul Roosta laagri tunniplaanis leidnud käsitöötuba. Lisaks tavapärastele väiksematele nikerdamistele alustasid mitmed leigarid laagris tänavu ka asjatundjate juhendamisel tööd uute rahvarõivakomplektide kallal, et neid peagi juba ise uhkelt kanda.

Loomulikult ei puudu tantsulaagrist trenni ja tõhusa töö kõrvalt seltsielu ning meelelahutus. Selleski osas pakkus tänavune laager uuendusi reedeõhtuse tantsuklubi näol, mis on vist parim viis ühes tantsulaagris meeldiva ning kasuliku ühendamiseks.

Juubelilaagris ei saanud ka leigarid kuidagi mööda alanud vabariigi juubeliaastast. Koera aastal sündinud leigarite korraldusel toimus meie pidulik vastuvõtt Roostal rohkete “väliskülaliste” osavõtul, kes kõik oma kodumaade kultuuri meiega lahkelt jagasid.

Laagri viimasele päevale tõmbas joone alla laagris õpitu vastastikune ettenäitamine ning nüüdseks juba kindlalt traditsiooni staatuse saavutanud ja kolmandat korda toimunud Kristjan Toropi “Ruhnu süidi” võistutantsimine. Võistutantsimise laureaatide väärikasse ritta astusid sel aastal väga tasavägisest võistlusest võidukana väljunud Helen ja Lauri.

Väsinud, kuid rahulolevad leigarid on tänaseks laagriväsimuse saanud tantsutrennides uuesti kontidest välja tantsida ja ootavad kahtlemata juba järgmisi laagreid ikka kodusel Roostal.

Kirjutas Tarmo. Pilti tegid Heigo, Heli, Kristi, Tarmo, Tuuli, Tõnu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga