Väikelinna senitundmatu pale. Raputavalt inimlik.

posted in: Uudised 0

Leigarite kümnes visiit Gesekesse pidi erinema kõigist varasematest. Seni olime käinud folkloorifestivalil Jugendfestwoche Wewelsburg, mis toimub Saksamaal Geseke linna lähedal iga kahe aasta tagant, või tähistanud esimeselt külaskäigult leitud sõprusrühma Ostwestfälischer Volkstanzkreis Geseke-Salzkotteni juubeleid. Seekordse külaskäigu põhisündmuseks oli ette nähtud linnakese traditsiooniline kevadfestival Gösselkirmes, kuhu iga aasta maikuu esimesel nädalalõpul koguneb enamus Geseke ümbruse ja elanikkonnaga seotud inimestest.

Erinev see külaskäik tõesti sai. Gösselkirmese tipphetkedeks jäid pidulik rongkäik läbi kogu linna ja Marktplatzi esinemine Geseke noorusliku linnapea osavõtul. Kogu reisi tähtsaima sündmusena meenutame aga edaspidi hoopis kurbi hetki – Jugendfestwoche Wewelsburg algataja ja Ostwestfälischer Volkstanzkreis Geseke-Salzkotteni auliikme Wilfried Reckmanni ärasaatmist Geseke kirikus ja kalmistul. Wilfried oli see mees, kelle järjekindlus Leigarid pärast pikki pingutusi 1989. aastal esmakordselt Jugendfestwoche Wewelsburgile tõi ja tänu kellele meie nüüdseks juba 27 aastat kestnud sõprus Geseke rühmaga alguse sai.

Arvestades Wilfriedi lõputult rõõmsat, optimistlikku ja sportlikku meelt polnud siiski kahtlust, kuidas käituda planeeritud ühistegevustega pärast kurba teadet: teoks said nii kohaliku isadepäeva vaimus kavandatud lõbus jalgsimatk ümbruskonna looduses (pildil), karussellisõidud, ekskursioon lähedalasuvasse Paderborni linna, mõnusad vastastikused tantsuõpitoad, ühistantsud ja -laulmised ning meeleolukad õhtud nii Smolini ja Speicheri perekondade koduaedades kui linnakese legendaarse kõrtsmiku Hugo õlletoas ja -aias. Ärasõidu-eelse brunch’i arutelude meelisteemaks kujunes mõistagi Geseke rühma ja Leigarite järgmiste vastastikuste külaskäikude ajakava koordineerimine.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga