“Kujutletud maastike” INTERVJUU:

Tantsija Tuuli Taavet

posted in: Uudised 0

Segarühma tantsija Tuuli Taavet räägib, mis mõtteid on temas tekitanud etendus “Kujutletud maastikud”

Mida on Sulle “Kujutletud maastike” projektis osalemine andnud?

Minu jaoks on see hästi üllatuslik aeg olnud. Iga päev, kui ma trenni tulen, on kõik nii erinev ja ma ei tea, mida oodata. Selles mõttes väljub kindlasti see tavapärasest rutiinist ja on põnev.

 

Mida “Kujutletud maastikud” Sinu jaoks tähendab? Milline on Sinu roll etenduses?

See on minu jaoks vaheldusrikkuse loomine. Kui ma mõtlen maastike peale, siis see seostub mulle looduse mitmekülgsusega. Nii nagu loodus on hästi vaheldusrikas ja muutuv, on ka inimene iseenda sees pidevas muutumises ja hästi vaheldusrikas kõigi oma tahkude ja värvidega. Ma arvan, et see lavastus tahabki seda välja tuua, et igas inimeses on selliseid tahke või et ta saab neid tahke ja värve endas avastada. Ka neid tahke, mida ta võib-olla ei teadnudki, et temas olemas on.

 

Mida see lavastus Sulle Sinu enda kohta õpetanud on?

Mulle üldiselt meeldib, kui elu on hästi piiritletud ja turvalistes raamides. See raamist väljatulek nõuab minult teatavat julgust ja eneseületust ja selles lavastuses ma teen selle ära ka. Aga kui tavaeluga võrrelda, siis ma pigem püsin turvalises raamistikus kui vaatan sellest välja. Olen saanud lavastuseks valmistudes eksperimenteerida nii nagu ma muidu ilmselt ei teeks.

 

Leigarite esimese kunstilise juhi Kristjan Toropi sünniaastapäeva tähistame seekord Jaan Ulsti uuslavastusega “Kujutletud maastikud”, mis etendub Kose Kultuurikeskuses 5. märtsil kell 16.

Foto: Raul Ollo

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga